USI REZISTENTE LA FOC


Informatii generale usi rezistente la foc


 

La Smilo Holding gasesti usi rezistente la foc la preturi accesibile. Usile rezistente la foc sunt foarte importante pentru protectia ta. Usile rezistente la foc se pot configura cu cerintele de protectie la fum, dar iti putem furniza si usi sperate, doar cu protectie la fum. Firma noastra comercializeaza usi rezistente la foc in conformitate cu directiva europeana pentru usi rezistente la incendiu. Usile antifoc se incadreaza in categoria de elemente de constructie rezistente la foc de tipul EI, avand rol de etanseizare si de izolare termica.

Produsele noastre au aviz tehnic si agrement de la pompieri, valabile in Romania. Gama noastra de produse vin in intampinarea cerintelor tale pe care nu le poti satisface cu usile obisnuite. Usile comercializate de noi in versiuni metalice, sunt robuste si functionale si, mai ales atractive din punct de vedere estetic.

Normele de siguranta la incendii prevad utilizarea de usi antiincendiu. Standardele de siguranta la incendiu sunt din ce in ce mai serioase. Aceasi masura este prevazuta si in aplicatiile rezidentiale.

Pentru aplicatii rezidentiale recomandam usi metalice de interior antifoc, sunt solide, de marimi standard sau putem comercializa si pe comanda, cu deschidere spre dreapta sau pe stanga.

Usile metalice rezistente la foc trebuie montate de specialisti autorizati, acestea presupun utilizarea de spuma poliuretanica rezistenta la foc pentru a se asigura etanseizare la foc.

Se pot vopsi la cerere in orice nuanta RAL. La cerere putem monta: bare antipanica si amortizoare.

 

usi-rezistente-la-foc-batante-detalii-colaj

SaveSave

Save

Pentru a obtine autorizatia de securitate la foc trebuie utilizate usi rezistente la foc care au agrement tenhic ce dovedeste gradul de protectie la foc. Uniunea Europeana ofera un sistem de standardizare a gradului de rezistenta la foc a usilor. (etanseitate la foc, capacitate portanta si izolare termica la foc)

Clase de rezistenta:

R – fara rol in etanseizare si izolare termica la foc (stalpi, scari, balcoane, grinzi, acoperisuri, pereti)
REI – au rol in etanseizare si izolare termica la foc (pereti, plansee, plafoane)
EI – cu rol in etanseizare si izolare termica la foc (usi antifum, obloane, usi, cortine,
E – fara rol in izolare termica, doar cu rol in etanseizare la foc (panouri, usi, usi antifum, obloane, tencuieli de protectie, acoperiri, ecrane

Pentru detalii privind caracteristicile tehnice, te rugam sa ne contactezi

Montaj usi rezistente la foc


 

Aceste usi rezistente al foc trebuie instalate de un profesionist autorizat, usile necesita un montaj special. Pentru a se asigura etanseizare la foc este necesar sa utilizati spuma poliuretanica. In Romania poti gasii spuma ce ofera o etanseizare la foc de pana la 360 min. Spuma poliuretanica are o alta culoare fata de cea uzuala si o serie de caracterisitci menite sa asigure pretectie la foc: furnizeaza solutii dovedite pentru o gama variata de provocari in industria constructiilor si industria prelucratoare, rezistenta termica ridicata. Este un produs exceptional, cea mai buna solutie daca vrei sa economisesti energie electrica. Spuma poliuretanica previne dezvoltarea de ciuperci si bacterii

usi rezistente la foc

La montaj este foarte important sa verifici functionarea usii si sistemul de inchidere automata si a regulatoarelor de inchidere. Exista cazuri in care este necesara montarea unui sistem de arcuri care ofera siguranta la inchidere. Daca exista trafic ridicat, aceste modificari sunt foarte importante.

Categorii usi rezistente la foc


 

Rulouri rezistente la foc


Permit instalarea in variante si diferite situatii de montaj, la obiective cu diferite destinatii si functii (depozite, centre comerciale, muzee si altele). Necesita relativ putin loc pentru montare, constituind insa o protectie antiincendiu perfecta. Sunt concepute pentru un numar mare de cicluri de deschidere si de închidere a portii de 10.000 de ori.

usa antifoc tip rulou

Usi batante rezistente la foc


Au aviz tehnic si agrement de la pompieri, valabile in Romania. Dupa clasa de rezistenta pot fi rezistente la foc 60”si 120” cu 1/2 canat(e) (in)egale. Usile  batante rezistente la foc sunt complet galvanizate inclusiv partile ,,ascunse”‘. Fabricat din otel zincat cu protectie impotriva coroziunii chiar si in marginile taiate de otel. Excelenta rezistenta la coroziune indicate de teste 500 de ore in spray cu sare. Intangibilităţii la variatii puternice climatice, a demonstrat 2000 de ore de cicluri de teste de la +60 ° la -10 ° şi umiditate 75%. Sigure si flexibile, care vin in intampinarea exigentelor de compartimentare ale locuientelor, depozitelor, spatiilor comerciale, cinematografelor, hypermarketurilor, spitalelor si ale oricarei alte cladiri, case sau orice alt fel de spatiu.

Ideale pentru spatii de trecere de dimensiuni medii standard pentru usi cu 1/2 canaturi. Se monteaza foarte usor, fara necesitatea efectuarii unor lucrari suplimentare in zid, se adapteaza oricarui spatiu. Disponibile cu accesorii optionale: bara anti-panica, maner si cu protectie a suprafetei cu o pelicula care se indeparteaza dupa montaj. In plus, sunt disponibile intr-o vasta gama de culori RAL si dimensiuni, atat personalizate, cat si standard, in versiune vitrata sau nevitrata. Aceste usi sunt disponibile intr-o vasta gama de dimensiuni si culori, atat standard cat si personalizate in versiune vitrata/nevitrata, cu diferite optiuni de geamuri.

usa antifoc batanta pentru birouri

Usi culisante rezistente la foc


Ca sens de deschidere pot fi cu deschidere pe stanga, pe dreapta  in unul sau doua canate. Usile culisante rezistente la foc au o rezistenta la foc 60” sau 120”, cu 1/2 canat(e). Usa este alcatuita din 2 foi de tabla de cca 0.8 mm grosime. Greutatea de cca 60 kg/mp (necesita cadru metalic pentru montaj sau un perete cu o portanta corespunzatoare); Pot fi conectate la sistemul de alarmare la incendiu cu senzori de fum si caldura.  In acest caz se monteaza pe usa un electromagnet care elibereaza usa.

usi rezistente la foc

Usi antifoc sectionale – 60”, 120”, 180”


Utilizare pentru trafic normal sau redus. Panourile sunt din profile sintetice (gri sau termin culoare rosie), cu un miez din lemn ignifugat si un produs patenat ignifug. Pot fi dotate cu consola ,,pas cu pas”/automata Fidelity/pentru actionarea hidraulica a usii/consola pneumatica (la presiune de lucru 8 bari <usa se ridica si ramane deschisa>);

Sistemul de automatizare iti ofera confort maxim, avand viteza de ridicare foarte mare pentru usile cu greutate de peste 800 sau 950 kg. Optional poti mari viteza de actionare. In situatii de incendiu, motorul penumo-hidraulic tine usa deschisa, iar in situatii de incendiu se inchide. Usa antifoc sectionala este actionata prin intermediului automatizarii trifazat de 400 V. Acest sistem este ideal pentru parcari subterane si asigura functionalitate si in caderile de tensiune, alimentarea de rezerva asigura functionalitatea usii.

usi antifoc sectionale

 

Pentru mai multe detalii despre usi rezistente la foc, te rugam sa mentionezi daca doresti sa fie actionat manual sau cu motor.

Galerie foto

VIDEO

CONTACTEAZA-NE AZI !