Usi Rezistente la Foc

Informatii generale usi rezistente la foc

Smilo Holding oferă o gamă largă de uși rezistente la foc la prețuri accesibile. Ușile antifoc sunt certificate conform standardelor europene. Acestea servesc ca o barieră de protecție excelentă împotriva răspândirii focului și salvează multe vieți. Cu caracteristicile lor speciale, ușile rezistente la foc servesc în principal în medii industriale, sanitare sau cu fluxuri mari (restaurante, hale industriale, spații comerciale, birouri, spitale). 

Daca ai intrebari, contacteaza-ne pentru mai multe informatii

Ușile rezistente la foc de la compania noastră au un nivel ridicat de rezistență la foc de tipul EI. Acestea îndeplinesc cerințele standardelor europene privind rezistența la foc, precum și legislația privind securitatea în clădiri și instalații. Ușile rezistente la foc sunt echipate cu izolație termică, etanșări speciale, ceea ce asigură proprietăți excelente de rezistență și izolare termică..

Produsele noastre au aviz tehnic si agrement de la pompieri, valabile in Romania. Gama noastra de usi rezistente la foc vin in intampinarea cerintelor tale pe care nu le poti satisface cu usile obisnuite.

Usile comercializate de noi in versiuni metalice, sunt robuste si functionale, si mai ales atractive din punct de vedere estetic. Normele de siguranta la incendii prevad utilizarea de usi metalice rezistente la foc, iar standardele de siguranta la incendiu sunt din ce in ce mai serioase. Aceasi masura este prevazuta si in aplicatiile rezidentiale. Pentru aplicatii rezidentiale recomandam usi rezistente la foc metalice de interior  sunt solide, de marimi standard, sau putem comercializa si pe comanda, cu deschidere spre dreapta sau pe stanga.

Pentru a obtine autorizatia de securitate la foc trebuie utilizate usi cu rezistenta la incendiu, care au agrement tenhic ce dovedeste gradul de protectie la foc. Uniunea Europeana ofera un sistem de standardizare a gradului de rezistenta la incendiu a usilor. (etanseitate la foc, capacitate portanta si izolare termica la foc) Clase de rezistenta: R – fara rol in etanseizare si izolare termica la foc (stalpi, scari, balcoane, grinzi, acoperisuri, pereti) REI – au rol in etanseizare si izolare termica la foc (pereti, plansee, plafoane) EI – cu rol in etanseizare si izolare termica la foc (usi antifum, obloane, usi, cortine, E – fara rol in izolare termica, doar cu rol in etanseizare la foc (panouri, usi, usi antifum, obloane, tencuieli de protectie, acoperiri, ecrane.

În anumite medii industriale, ușile trebuie să fie rezistente la foc, de exemplu, pentru halele industriale. În aceste situații, pereții rezistenți la foc trebuie să fie însoțiți de deschideri rezistente la foc, pentru a nu compromite zona de siguranță. Produsele noastre sunt realizate din tablă special tratată, tablă zincată, atât la interior cât și la exterior, oțel inoxidabil sau aluminiu, umplute cu rășini speciale rezistente la foc și vată minerală. Fiecare ușă este proiectată pentru a rezista la foc, inclusiv balamalele, sistemul de încuiere și părțile cadrului. La cerere, acestea pot fi vopsite în orice culoare RAL (implicit gri). Oferim montarea de bare antipanică și amortizoare la comandă specială.

Montaj usi rezistente la foc

Montajul trebuie executat de un profesionist autorizat, usile necesita un montaj special. Pentru a se asigura etanseizare la foc este necesar sa utilizati spuma poliuretanica. In Romania poti gasii spuma ce ofera o etanseizare la foc de pana la 360 minute.

Spuma poliuretanică are o culoare diferită de cea obișnuită și o serie de caracteristici concepute pentru a asigura rezistența la foc: oferă soluții dovedite pentru o gamă largă de provocări în industria construcțiilor și a producției, rezistență termică ridicată. Este un produs excepțional, cea mai bună soluție dacă doriți să economisiți energie electrică. Spuma poliuretanică previne dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor. Soluția împotriva focului, fumului și a oricărui alt agent chimic care ar putea ataca spuma poliuretanică.

usa batanta rezistenta la foc RAL 9010
Usi rezistente la foc metalice

Categorii usi rezistente la foc

Rulouri rezistente la foc

Rulourile antifoc permit instalarea în diferite variante și în diferite situații de instalare, la obiective cu destinații și funcții diferite (depozite, centre comerciale, muzee și altele). Acestea sunt proiectate pentru un număr mare de cicluri de deschidere, iar închiderea porții de 10.000 de ori.

Rulourile industriale cu rezistenta la foc se fabrica doar la comanda, conform tabloului de tamplarie. Ruloul antifoc sunt izolate termic, iar canatul usii este fabricat din otel galvanizat vopsita in camp electrostatic. In cazul unei pene de curent, se pot deschide manual in situatii de uregenta. Pot fi actionate automat, semi-automat sau manual.

Usile rulou antifoc sunt solutii de inchidere industriala folosite cu succes in: fabrici, depozite, centre logistice, hale, centre comerciale, in general spatiilor care necesita protectie la foc unde nu se dispune de suficient spatiu pentru o usa sectionala industriala.

usa antifoc tip rulou

Usi batante rezistente la foc

Au aviz tehnic si agrement de la pompieri, valabile in Romania. Usile batante cu rezistenta la incendiu sunt complet galvanizate inclusiv partile ,,ascunse”‘. Fabricat din otel zincat cu protectie impotriva coroziunii, chiar si in marginile taiate de otel.

Dupa 1 noiembrie 2019 produsele vor fi insoțite de marcaj CE. După clasa de rezistenta pot fi rezistente la foc 60’ si 120’ cu 1/2 canaturi (in)egale. Usile batante rezistente la foc sunt complet galvanizate inclusiv partile ,,ascunse”‘. Tocul este fabricat din oțel zincat cu protectie impotriva coroziunii chiar si in marginile taiate de otel. Rezistenta vopselei este excelenta fiind indicat de testele la coroziune efectuate la peste 500 de ore în spray cu sare. Nu prezinta modificari functionale si structurale la variatii climatice puternice, fapt demonstrat de testele efectuate la 2000 de cicluri, la interval de temperatura – 10 C la +60 C si umiditate de > 75%. Pot fi dimensiuni standard sau nestandard. Datorită reversibilitatii, (a structurii cadrului au toc pe 4 laturi) și robusteții tipice oțelului, produsul este extrem de funcțional și adaptabil.

Sigure si flexibile, care vin in intampinarea exigentelor de compartimentare ale locuientelor: depozitelor, spatiilor comerciale, cinematografelor, hypermarketurilor, spitalelor si ale oricarei alte cladiri, case sau orice alt fel de spatiu. Ideale pentru spatii de trecere de dimensiuni medii standard pentru usi cu 1/2 canaturi.

Se monteaza foarte usor, fara necesitatea efectuarii unor lucrari suplimentare in zid, se adapteaza oricarui spatiu. Disponibile cu accesorii optionale: bara anti-panica, maner si cu protectie a suprafetei cu o pelicula care se indeparteaza dupa montaj. In plus, sunt disponibile intr-o vasta gama de culori RAL si dimensiuni, atat personalizate, cat si standard, in versiune vitrata sau nevitrata.

Disponibile intr-o vasta gama de dimensiuni si culori, atat standard cat si personalizate in versiune vitrata/nevitrata, cu diferite optiuni de geamuri. Modelele sunt variate, existand variante cu unul sau mai multe canaturi. In plus, usa poate fi integrata perfect in mediile in care se pune accent si pe partea de aspect, prin posibilitatea vopsirii speciale in orice model dorit, prin tehnica digitala. Usa poate sa aiba acelasi model cu peretele, poate avea imprimata grafica sau culoare de orice fel.

usa batanta metalica antifoc
usa batanta metalica anitifoc gri antracit

Dispunem de un stoc in permanenta optimizat cu livrare imediata

Dimensiuni in permanenta in stoc !

La cerere se pot furniza si alte dimensiuni

Usi culisante rezistente la foc

Ca sens de deschidere pot fi cu deschidere pe stanga, pe dreapta in unul sau doua canate. Usile culisante cu rezistenta la incendiu au o rezistenta la foc 60 sau 120 minute, cu 1/2 canat(e). Usa este alcatuita din 2 foi de tabla de cca 0.8 mm grosime. Greutatea de cca 60 kg/mp (necesita cadru metalic pentru montaj sau un perete cu o portanta corespunzatoare); Pot fi conectate la sistemul de alarmare la incendiu cu senzori de fum si caldura. In acest caz se monteaza pe usa un electromagnet care elibereaza usa.

usa cu rezistenta la indendiu ulisanta (glisanta) pentru hale industriale, depozite sau fabrici

Usi antifoc sectionale – 60, 120, 180 minute

usi antifoc sectionale

Pentru mai multe detalii despre usi antiindendiu, te rugam sa mentionezi daca doresti sa fie actionat manual sau cu motor.

Utilizare pentru trafic normal sau redus. Panourile sunt din profile sintetice (gri sau termin culoare rosie), cu un miez din lemn ignifugat si un produs patenat ignifug. Pot fi dotate cu consola ,,pas cu pas”/automata Fidelity/pentru actionarea hidraulica a usii/consola pneumatica (la presiune de lucru 8 bari );

Sistemul de automatizare iti ofera confort maxim, avand viteza de ridicare foarte mare pentru usile cu greutate de peste 800 sau 950 kg. Optional poti mari viteza de actionare. In situatii de incendiu, motorul penumo-hidraulic tine usa deschisa, iar in situatii de incendiu se inchide. Usa antifoc sectionala este actionata prin intermediului automatizarii trifazat de 400 V. Acest sistem este ideal pentru parcari subterane si asigura functionalitate si in caderile de tensiune, alimentarea de rezerva asigura functionalitatea usii.

Cortine Antifoc

Oferim o soluție de securitate la incendiu aprobată pentru a vă proteja, indiferent de sectorul în care activați, fie că este vorba de o cortină antifoc pentru o locuință sau de o cortină antifoc pentru o clădire mare.

Personalul nostru oferă servicii profesionale clienților noștri, depășind orice limită. Toți membrii echipei Smilo Holding au beneficiat de formare internă pentru a oferi instalații de cea mai înaltă calitate.

Cortine Antifoc
Cortine Antifoc
Cortine Antifoc
Cortine Antifoc
Usi garaj, usi de garaj, usi industriale - Smilo Holding 300 x 300

Vrei sa discutam despre proiectul tau?