Usi Rezistente la Foc

Gama de Produse – Uși Antifoc

Soluțiile noastre de protectie la foc includ:

  • uși antifoc batante
  • uși antifoc culisante
  • uși antifoc rulou
  • cortine antifoc
  • usi antifoc sectionale

Comercializăm o selecție variată de uși antifoc la prețuri accesibile. Aceste uși sunt certificate în conformitate cu normele europene și oferă o barieră eficientă în prevenirea extinderii focului, contribuind astfel la salvarea de vieți. Datorită caracteristicilor lor specifice, ușile rezistente la foc sunt esențiale în diverse medii precum cele industriale, unități medicale sau în locații cu trafic intens (restaurante, fabrici, spații comerciale, birouri, spitale).

Daca ai intrebari, contacteaza-ne pentru mai multe informatii

Uși batante: Tipul potrivit de ușă pentru proiectul tau

 

Produsele noastre includ uși special concepute pentru a oferi protecție împotriva focului, având un grad înalt de rezistență de tip EI. Ele sunt fabricate în conformitate cu normele europene pentru rezistența la incendiu și respectă reglementările de siguranță aplicabile clădirilor și instalațiilor. Dotate cu materiale izolatoare termic și garnituri de etanșare performante, ușile noastre garantează nu doar siguranța în caz de incendiu, ci și o izolare termică eficientă.

Produsele noastre au aviz tehnic si agrement de la pompieri, valabile in Romania. Gama noastra de usi rezistente la foc vin in intampinarea cerintelor tale pe care nu le poti satisface cu usile obisnuite.

Ușile metalice pe care le oferim se disting prin robustețe, funcționalitate și un design estetic plăcut. În conformitate cu normele stricte de siguranță la incendii, ușile metalice rezistente la foc sunt tot mai solicitate. Această cerință este valabilă atât în domeniul comercial, cât și în cel rezidențial. Pentru spațiile de locuit, recomandăm ușile metalice de interior rezistente la foc, care sunt solide, disponibile în dimensiuni standard și pot fi comandate personalizate, cu deschidere fie spre dreapta, fie spre stânga.

Pentru a asigura conformitatea cu normele de siguranță împotriva incendiilor, este esențial să se utilizeze uși care prezintă o rezistență adecvată la foc. Acestea sunt validate prin certificări tehnice ce atestă nivelul lor de protecție împotriva incendiilor. Sistemul de clasificare standardizat al Uniunii Europene categorizează ușile în funcție de capacitatea lor de a rezista la incendii, luând în considerare aspecte precum etanșeitatea la foc, capacitatea portantă și izolarea termică. Există diverse clase de rezistență: R – destinată structurilor fără funcție de etanșare sau izolare termică în caz de incendiu (precum stâlpii, scările, balcoanele, grinzi, acoperișurile, pereții); REI – pentru elemente care asigură atât etanșeitate, cât și izolare termică (cum ar fi pereți, planșee, tavane); EI – implicând atât etanșeitate, cât și izolare termică (inclusiv uși antifum, obloane, uși, cortine); E – pentru elemente cu rol exclusiv în etanșeitate la foc, fără a oferi izolare termică (precum panourile, ușile, ușile antifum, obloanele, tencuielile de protecție, acoperirile, ecranele).

În anumite medii industriale, ușile trebuie să fie rezistente la foc, de exemplu, pentru halele industriale. În aceste situații, pereții rezistenți la foc trebuie să fie însoțiți de deschideri rezistente la foc, pentru a nu compromite zona de siguranță. Produsele noastre sunt realizate din tablă special tratată, tablă zincată, atât la interior cât și la exterior, oțel inoxidabil sau aluminiu, umplute cu rășini speciale rezistente la foc și vată minerală. Fiecare ușă este proiectată pentru a rezista la foc, inclusiv balamalele, sistemul de încuiere și părțile cadrului. La cerere, acestea pot fi vopsite în orice culoare RAL(implicit gri). 

Montaj usi rezistente la foc


Instalarea ușilor noastre trebuie realizată de un specialist autorizat, având în vedere necesitatea unui montaj precis. Pentru a garanta o etanșare eficientă împotriva focului, este esențială utilizarea unei spume poliuretanice speciale. În România, puteți găsi spume care asigură o protecție împotriva focului de până la 360 de minute.

Această spumă poliuretanică se remarcă prin culoarea sa distinctă și caracteristicile special adaptate pentru rezistență la foc. Ea oferă soluții inovatoare pentru diverse cerințe în construcții și producție, având o rezistență termică superioară. Este o alegere excelentă pentru economisirea energiei electrice. De asemenea, previne formarea mucegaiurilor și bacteriilor. Această spumă este o barieră eficientă împotriva focului, fumului și altor agenți chimici care ar putea afecta materialul, reprezentând o soluție de top în materie de siguranță.

usa batanta rezistenta la foc RAL 9010
Usi rezistente la foc metalice

Tipuri de uși antifoc

Rulouri rezistente la foc

Rulourile antifoc pe care le oferim sunt concepute pentru a se adapta unei game variate de situații și locații, inclusiv depozite, centre comerciale sau muzee, având scopuri și funcții diverse. Ele sunt proiectate pentru a rezista la un număr mare de cicluri de deschidere și închidere, garantând o durabilitate de peste 10.000 de acționări.

Fabricate exclusiv la comandă, rulourile noastre industriale rezistente la foc sunt personalizate conform specificațiilor tabloului de tâmplărie. Ruloul este izolat termic, iar panoul ușii este realizat din oțel galvanizat, vopsit în câmp electrostatic. În cazul întreruperilor de curent, aceste rulouri pot fi deschise manual în situații de urgență și pot fi acționate automat, semi-automat sau manual.

Ușile de tip rulou antifoc sunt soluții ideale de închidere industrială, fiind utilizate cu succes în fabrici, depozite, centre logistice, hale și centre comerciale. Ele sunt particular adecvate pentru spații care necesită protecție la foc, dar unde spațiul disponibil nu permite instalarea unei uși secționale industriale.

usa antifoc tip rulou

Usi batante rezistente la foc

Ușile batante rezistente la foc pe care le oferim sunt avizate tehnic și au agrementul pompierilor, fiind conforme cu standardele din România. Ele sunt fabricate integral din oțel galvanizat, inclusiv în părțile mai puțin vizibile, pentru a oferi o protecție maximă împotriva coroziunii, chiar și pe marginile tăiate ale oțelului.

După 1 noiembrie 2019, toate produsele noastre vor fi marcate CE. În funcție de clasa de rezistență, acestea pot fi rezistente la foc pentru 60 sau 120 de minute, având una sau două canaturi, egale sau inegale. Calitatea vopselei este excepțională, demonstrată de rezistența la coroziune în testele efectuate cu spray de sare pentru peste 500 de ore. Ușile nu suferă modificări funcționale sau structurale în condiții climatice extreme, așa cum au arătat testele la 2000 de cicluri, într-un interval de temperatură de la -10°C la +60°C și umiditate peste 75%. Sunt disponibile în dimensiuni standard sau personalizate.

Ușile noastre batante rezistente la foc sunt robuste și versatile, adaptându-se nevoilor de compartimentare ale diverselor tipuri de clădiri, de la locuințe și depozite, la spații comerciale, cinematografe, hypermarketuri, spitale și multe altele. Sunt ideale pentru spațiile de tranzit de dimensiuni medii.

Montajul este simplu și rapid, fără a necesita lucrări suplimentare de zidărie, adaptându-se perfect oricărui spațiu. Se oferă accesorii opționale precum bară anti-panică, mâner și o peliculă de protecție a suprafeței ce se îndepărtează după montaj. De asemenea, sunt disponibile într-o gamă variată de culori RAL și dimensiuni, personalizate sau standard, în versiuni vitrate sau nevitrate.

Ușile sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni și culori, standard sau personalizate, cu opțiuni variate de geamuri. Modelele sunt diverse, incluzând variante cu unul sau mai multe canaturi. În plus, ușile pot fi personalizate pentru a se integra armonios în decorul dorit, prin vopsire specială în orice model sau culoare, utilizând tehnici digitale avansate. Astfel, ușa poate fi asortată cu designul peretelui, imprimată cu grafică sau orice altă culoare dorită.

Dispunem de un stoc in permanenta optimizat cu livrare imediata

Dimensiuni in permanenta in stoc !

La cerere se pot furniza si alte dimensiuni

Usi culisante rezistente la foc

Ușile noastre culisante rezistente la foc sunt disponibile cu opțiuni variate de deschidere, incluzând posibilitatea de a alege între deschiderea pe stânga sau pe dreapta, cu unul sau două canaturi. Acestea oferă o rezistență la foc de 60 sau 120 de minute și sunt compuse din două plăci de oțel cu o grosime de aproximativ 0.8 mm fiecare. Având o greutate de aproximativ 60 kg/mp, aceste uși necesită un cadru metalic robust pentru instalare sau un perete cu portanță adecvată.

Ușile culisante pot fi, de asemenea, integrate în sistemul de alarmă la incendiu, fiind echipate cu senzori de fum și căldură. În cazul activării alarmei, un electromagnet montat pe ușă se declanșează pentru a elibera ușa, asigurând astfel un răspuns rapid și eficient în situații de urgență. Această caracteristică aduce un plus de siguranță, permițând evacuarea rapidă și prevenind răspândirea focului.

usa glisanta antifoc smilo holding

Usi antifoc sectionale – 60, 120, 180 minute

usi antifoc sectionale

Pentru mai multe detalii despre usi sectionale antifoc, te rugam sa mentionezi daca doresti sa fie actionat manual sau cu motor.

Pentru trafic normal sau redus, oferim panouri din profile sintetice, disponibile în nuanțe de gri sau roșu, cu un miez din lemn tratat ignifug și un material ignifug patentat. Ușile pot fi echipate cu diferite sisteme de acționare, precum consola „pas cu pas”, automată Fidelity, hidraulică sau pneumatică (la o presiune de lucru de 8 bari).

Sistemul nostru de automatizare asigură un confort maxim, având o viteză de ridicare impresionantă pentru ușile cu greutatea de peste 800 sau 950 kg, iar opțional viteza de acționare poate fi mărită. În caz de incendiu, motorul penumo-hidraulic menține ușa deschisă, închizându-se automat la declanșarea alarmei de incendiu. Usa antifoc secțională este acționată printr-un sistem de automatizare trifazat de 400 V, ideal pentru parcările subterane. Acest sistem asigură funcționalitatea chiar și în caz de cădere a tensiunii, având o sursă de alimentare de rezervă care garantează operarea continuă a ușii.

Fiecare ușă este proiectată pentru a oferi soluții eficiente și sigure, adaptate nevoilor specifice ale fiecărui spațiu, inclusiv în condiții de urgență.

Cortine Antifoc

Cortine Antifoc
Cortine Antifoc
Cortine Antifoc
Cortine Antifoc

Punem la dispoziție soluții de protecție împotriva incendiilor certificate și adaptate pentru a asigura securitatea în orice domeniu de activitate, fie că este vorba despre instalarea unei cortine antifoc într-o locuință privată sau într-o clădire de dimensiuni mari.

Echipa noastră de la Smilo Holding este dedicată oferirii unor servicii de excepție, depășind așteptările clienților noștri. Toți membrii echipei au fost instruiți intern, asigurându-se astfel că fiecare instalare este realizată la standardele cele mai înalte. Prin profesionalismul și expertiza noastră, ne angajăm să vă oferim soluții de securitate la incendiu de încredere și de lungă durată.

Cortina noastră antifoc este fabricată dintr-o țesătură de înaltă calitate, realizată din fibră de sticlă gri, acoperită cu un strat de silicon într-o nuanță similară cu RAL 7024, și întărită cu oțel inoxidabil de calitate superioară. Marginile sunt protejate împotriva deteriorării, asigurând o rezistență sporită în șinele de ghidare.

Componentele vizibile sunt din oțel galvanizat, în timp ce celelalte părți sunt tratate cu vopsea anti-corozivă pentru o durabilitate îndelungată. Tamburul este închis într-o carcasă robustă din tablă de oțel galvanizat. Sistemul de acționare electrică include o unitate de control cu senzori pentru „cortina complet deschisă”, „cortina închisă” și „alarmă”, care permite monitorizarea eficientă a stării cortinei. Această unitate facilitează integrarea cortinei în orice sistem avansat de alarmă și protecție la incendiu, asigurând o colaborare eficientă cu alte dispozitive de securitate.

Viteza de deschidere este de aproximativ 8 – 12 cm/s, iar viteza de închidere de urgență este de aproximativ 12 cm/s. Cortina include un întrerupător de alarmă protejat de un geam, un sistem de baterii de rezervă care menține cortina deschisă în cazul întreruperii alimentării cu energie, o sirenă de alarmă de aproximativ 100 dB activă în modul de alarmă, precum și un set de detectoare optice de fum, distribuite corespunzător pentru a acoperi lățimea și înălțimea cortinei.

*Dimensiuni mai mari disponibile la cerere.

Usi garaj, usi de garaj, usi industriale - Smilo Holding 300 x 300

Vrei sa discutam despre proiectul tau?