Cortine Antifoc

Protecția împotriva incendiilor și a fumului reprezintă o preocupare serioasă pentru arhitecți, proiectanți și administratorii de clădiri. Având în vedere numărul tot mai mare de dezastre spectaculoase provocate de incendii care își lasă amprenta în întreaga lume, în special în cazul clădirilor de referință, unde modernizarea nu este întotdeauna posibilă, s-a înregistrat o creștere evidentă a cererii de protecție împotriva incendiilor și a fumului din partea profesioniștilor din domeniul proiectării. Acest val recent de atenție acordată acestei probleme a scos la iveală noi metode de protecție a spațiilor deschise de mari dimensiuni împotriva unor riscuri precum pătrunderea fumului, propagarea incendiilor și coliziunile provocate de căldura intensă, printre altele.

Cortina antifoc este o soluție de protecție împotriva incendiilor/fumului care oferă cea mai bună combinație de securitate și libertate de proiectare. Viziunea arhitectului nu trebuie să se adapteze la soluțiile tehnice de protecție împotriva incendiilor și fumului, deoarece acestea sunt invizibile, se integrează perfect în orice tip de proiect.

Libertatea de proiectare întâlnește securitatea. Aceste soluții invizibile de protecție împotriva incendiilor și a fumului pot fi create pentru a se potrivi nevoilor oricărui proiect. Ele sunt ascunse până când izbucnește un incendiu, moment în care sunt fixate de senzorii lor de activare automată care îl detectează.

Cortine Antifoc AK 60 (EI 60)

Cortină flexibilă antifoc, EI 60, pentru utilizare în interior. Prima și singura cortină ultraușoară din clasa EI de pe piață, cu o greutate totală de mai puțin de 2,3 kg/m2

Daca ai intrebari, contacteaza-ne pentru mai multe informatii

Structura este alcătuită din două blaturi flexibile pe bază de membrană, rulate pe două arbori care se rotesc în sens invers. Stratul superior este construit dintr-o țesătură specială din fibre compozite de sticlă, armată cu o plasă de sârmă din oțel inoxidabil și un finisaj din silicon de culoare gri deschis. În armătură este încorporat un sistem de izolare termică multistrat brevetat.

Îndepărtarea accidentală a armăturii de pe ghidaje este protejată de acest sistem. Elementele din oțel care sunt vizibile sunt galvanizate, în timp ce altele sunt acoperite cu vopsea anticorozivă. Arborii sunt conținuți într-o casetă rezistentă la foc, care este montată pe un cadru de oțel și protejată de un panou rezistent la foc (înălțimea totală a lintelului care urmează să fie utilizat cu această dimensiune de ușă este de minimum 480 mm, niciun element al ușii nu reduce deschiderea liberă la deschidere)

Fiecare ușă are o unitate de acționare electrică cu puterea și cuplul adecvate pentru dimensiunea și greutatea ușii, o unitate de control complet cablată cu control prin microprocesor ca sistem integrat de protecție împotriva incendiilor și contacte fără potențial “ușă complet deschisă”, “ușă închisă” și “alarmă” pentru a monitoriza starea ușii. Poarta poate fi conectată la orice sistem SAP/BMS superior prin intermediul sistemului de control, permițând colaborarea cu alte elemente de protecție împotriva incendiilor.

Un întrerupător de alarmă (buton de declanșare ROP) este inclus în livrarea standard, precum și un pachet de baterii care menține poarta deschisă în cazul unei pene de curent. De asemenea, sunt incluse detectoare de fum, o sirenă și o lampă de avertizare, în număr variabil în funcție de lățimea ușii.

Partea superioară este de o culoare gri, similară cu RAL 7038.

Bandă de contact (opțională)

Cortine Antifoc
Cortine Antifoc
Cortine Antifoc
Cortine Antifoc

Cortine Antifoc AK 120 (EI 120)

Cortină antifoc flexibilă cu rolete, clasa EI 120 pentru interior. Prima și singura ușă din clasa EI de pe piață este fabricată din material ultraușor; greutatea totală a părții superioare este mai mică de 2,3 kg/m2 

Structura este formată din două blaturi flexibile rulate pe doi arbori contra-rotativi, realizate cu ajutorul tehnologiei membranelor. Stratul superior este realizat dintr-o țesătură specială din fibre compozite de sticlă cu armătură din plasă de sârmă din oțel inoxidabil, acoperită cu un strat de silicon de culoare gri deschis. Armura are un sistem patentat de izolare termică stratificată.

Sistem de protecție împotriva desprinderii accidentale a armăturii de la ghidaje. elementele vizibile din oțel sunt galvanizate, în timp ce altele sunt amorsate cu vopsea anticorozivă. Arbori încastrați în casete rezistente la foc, casete pe un cadru de oțel încastrat în tablă rezistentă la foc (înălțimea totală a lintelului care trebuie utilizat cu această dimensiune a ușii este de minimum 480 mm; niciun element al ușii nu coboară semaforul atunci când este deschis).

Fiecare cortină antifoc este echipată cu o unitate de acționare electrică cu putere și cuplu adecvate dimensiunilor și greutății ușii, cu o unitate de control complet cablată cu control prin microprocesor ca sistem integral de protecție împotriva incendiilor și cu contacte libere de potențial “ușă complet deschisă”, “ușă închisă” și “alarmă” pentru a monitoriza starea ușii. Sistemul de control face posibilă conectarea porții la orice sistem SAP/BMS superior, permițându-i să coopereze cu alte elemente de protecție împotriva incendiilor.

Livrarea standard include un întrerupător de alarmă (buton de declanșare ROP) și un set de baterii care menține poarta în poziție deschisă în caz de pană de curent. În plus, sunt furnizate detectoare de fum într-o cantitate care depinde de lățimea ușii, o sirenă de alarmă și o lampă de avertizare.

Partea superioară este colorată în gri, similar cu RAL 7038.

Banda de contact este opțională

Cortine Antifoc
Cortine Antifoc
Cortine Antifoc
Cortine Antifoc

Cortine Antifoc E 120

Perdeaua este confecționată dintr-o țesătură specială acoperită cu fibră de sticlă de culoare gri și întărită cu sârmă din oțel inoxidabil, împreună cu un sistem integrat anti-tragere.

Caracteristici standard cortine antifoc E 120:

Ghidaje din oțel galvanizat.

Carcasa arborelui este realizată din tablă de oțel galvanizat.

Acționare tubulară de 230 V (deschidere electrică, închidere fără tensiune), viteză de deschidere de aprox. 8-10 cm/s (în funcție de dimensiunea cortinei), viteză de închidere de cca. 15-20 cm/s. unitate de comandă cu butoane pentru funcționarea în modul service.

Alimentare cu energie electrică de 230 V AC

Panoul de comandă permite conectarea la sistemul de monitorizare a incendiilor din clădire.

Ieșirile detectoarelor de fum asigură funcționarea independentă a ușii dacă nu sunt conectate la SAP.

Este inclus un întrerupător de alarmă

Greutatea perdelelor este de aproximativ 0,7 kg/m2.

Banda de contact este opțională.

Există, de asemenea, o versiune E 120/EW 120 disponibilă.

Perdelele au o sursă de alimentare de urgență cu baterii care asigură funcționarea corectă în cazul unei pene de curent principal timp de până la 2 ore.

Cortine Antifoc E 120 / EW 60

Cortina este confecționată dintr-o țesătură specială din fibră de sticlă gri, acoperită și întărită cu un fir de oțel inoxidabil și un sistem integrat anti-dezlipire. Partea superioară a cortinei este proiectată pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de protecție împotriva căldurii radiante și este clasificată ca fiind E 120/EW 60.

Caracteristici standard cortine antifoc E 120 / EW 60 :

Ghidaje din oțel galvanizat.

Carcasă de arbore din tablă de oțel galvanizat, acționare tubulară de 230 V (deschidere electrică, închidere fără tensiune), viteză de deschidere de aprox. 8-10 cm/s (în funcție de dimensiunea perdelei), la o viteză de închidere de cca. 15-20 cm/s, unitate de comandă cu butoane pentru funcționarea în modul de service.

Alimentare cu curent alternativ de 230 V

Panoul de control permite conectarea la sistemul de monitorizare a incendiilor din clădire.

Ieșirile detectoarelor de fum asigură funcționarea independentă a ușii dacă nu este conectată la SAP.

Este inclus un întrerupător de alarmă 

Greutatea cortinei: aproximativ 2 kg/m2.

Banda de contact este opțională.

Perdelele au o sursă de alimentare de urgență cu baterii care asigură funcționarea corectă în caz de pană de curent timp de până la 2 ore.

Perdea Antifoc E 120 EW 60
Perdea Antifoc 2

Cortine Antifum Automate NSCA(M)

Arborele de înfășurare este realizat din profil închis galvanizat, montat într-o casetă modulară din tablă de oțel galvanizat. În funcție de lungimea dorită, caseta este alcătuită din una sau mai multe părți (sub formă de module repetabile), în diferite variante adaptate la condițiile de instalare la fața locului, structura carcasei este concepută astfel încât modulele individuale să poată fi îmbinate între ele, ceea ce face posibilă crearea de perdele cu o deschidere lungă,

Acționare electrică tubulară, alimentată cu curent electric monofazat de 230 V sau cu un curent continuu de 24 V, cu un cuplu de acționare de 35 Nm pentru ridicarea automată a cortinei,

Cortina din țesătură de sticlă, rezistentă la temperaturi ridicate de până la 600°C, acoperită pe ambele fețe cu poliuretan, cu o grosime de 0,40 mm și o greutate de 455 g/m2, formată din bucăți verticale cusute strâns împreună cu fir de sticlă neinflamabil, înfășurate pe un arbore de înfășurare.

Cortine Antifum Automate

Profilul inferior, care reprezintă sarcina cortinei, este alcătuit din două elemente modulare înșurubate, cu o lungime de până la 2,5 m.

Perdelele de fum automate NSCA(M) sunt înfășurate pe arbore în timpul funcționării normale. În cazul unei alarme de incendiu, după primirea unui semnal de declanșare/închidere, acestea cad cu ajutorul unui mecanism electric până la un nivel predeterminat deasupra podelei. Pentru acest tip de perdea de aer, dacă este echipată cu motoare de 230V AC, este necesară o alimentare cu tensiune garantată! Acest tip de perdea de aer poate fi conectat la orice sistem de alarmă de incendiu al clădirii în care este instalat (furnizând un semnal NC sau NO fără potențial pe intrarea perdelei de aer) și poate fi, de asemenea, echipat cu un sistem propriu de senzori de fum.

În cazul perdelelor compuse din mai multe module, componentele individuale sunt conectate la instalație. În toate cazurile, golurile reziduale, în conformitate cu EN 12101, nu depășesc 1% din suprafața totală acoperită.

Perdea Antifum
Usi garaj, usi de garaj, usi industriale - Smilo Holding 300 x 300

Vrei sa discutam despre proiectul tau?