Cortine Antifoc

Preocuparea pentru siguranța împotriva incendiilor și controlul fumului a devenit esențială pentru arhitecți, ingineri și managerii de facilități. În contextul recentelor evenimente tragice legate de incendii la nivel global, în special în structurile emblematice unde modernizările sunt limitate, există o cerere în creștere pentru soluții avansate de protecție împotriva incendiilor și fumului. Această tendință a stimulat dezvoltarea de noi abordări pentru securizarea eficientă a spațiilor ample împotriva pericolelor precum infiltrarea fumului, răspândirea focului și efectele distructive ale căldurii extreme. Această evoluție subliniază importanța adoptării unor metode inovative și eficiente pentru protecția vieții și a proprietăților.

Cortina antifoc reprezintă o metodă eficientă de protecție împotriva incendiilor și fumului, asigurând un echilibru ideal între siguranță și flexibilitatea designului arhitectural. Această soluție permite ca viziunea creativă a arhitectului să rămână neafectată de necesitățile tehnice de siguranță împotriva incendiilor, datorită caracterului său discret și capacității de a se fuziona armonios cu orice stil arhitectural. Astfel, perdelele antifoc devin o alegere predilectă pentru proiectele care valorizează atât estetica, cât și siguranța.

Securitatea și estetica merg mână în mână. Soluțiile noastre de protecție invizibilă împotriva incendiilor și fumului sunt concepute pentru a se integra perfect în orice design arhitectural, rămânând neobservate până în momentul declanșării unui incendiu. La semnalul senzorilor automatizați, aceste sisteme se activează rapid, oferind protecție imediată fără a perturba aspectul sau funcționalitatea spațiului. 

Cortine Antifoc AK 60 (EI 60)

Cortina inovatoare antifoc, clasificare EI 60, ideală pentru spații interioare. Reprezentând un avans tehnologic în domeniul protecției împotriva incendiilor, aceasta este prima cortină ultra-ușoară din categoria sa, având o greutate de sub 2,3 kg/m², o premieră absolută pe piață.

Pentru detalii suplimentare, nu ezitați să ne contactezi.

Această cortină antifoc este compusă dintr-o dublă membrană flexibilă, înfășurată pe doi arbori care se rotesc în direcții opuse. Membrana superioară este fabricată dintr-un material inovator de fibre compozite de sticlă, consolidat cu o rețea de sârmă din oțel inoxidabil și protejat de un strat de silicon de un gri elegant. În compoziția sa se include un sistem unic de izolație termică pe mai multe niveluri, brevetat, care oferă protecție excepțională.

Sistemul de siguranță al cortinei previne decuplarea accidentală din ghiduri, iar componentele metalice vizibile sunt tratate prin galvanizare pentru rezistență maximă la coroziune. Restul pieselor sunt acoperite cu o vopsea anticorozivă de înaltă calitate. Cortina este ancorată într-o casetă rezistentă la foc, montată pe un cadru solid de oțel, și este completată de un panou ignifug. Acest aranjament garantează că înălțimea totală a structurii suport nu va împiedica deschiderea liberă a ușii, chiar și la dimensiuni de 480 mm în sus.

Fiecare unitate este echipată cu un motor electric puternic, adaptat la specificațiile de greutate și dimensiune ale cortinei, și este controlată printr-un sistem avansat cu microprocesor. Acesta oferă o protecție completă împotriva incendiilor, cu semnale de „ușă complet deschisă”, „ușă închisă” și „alarmă”, pentru o monitorizare eficientă. Sistemul de control facilitează integrarea cortinei în orice sistem superior SAP/BMS, asigurând o sincronizare perfectă cu alte măsuri de protecție împotriva incendiilor.

Kitul standard include un buton de alarmă pentru inițierea imediată a procedurii de siguranță, baterii de rezervă care mențin cortina deschisă în cazul întreruperilor de curent, detectoare de fum și o sirenă cu lampă de avertizare, adaptate la lățimea cortinei.

Finisajul exterior al cortinei este un gri elegant, similar cu nuanta RAL 7038, completând estetic orice spațiu.

Opțional, se poate adăuga o bandă de contact pentru un nivel suplimentar de siguranță.

Cortine Antifoc
Cortine Antifoc
Cortine Antifoc
Cortine Antifoc

Cortine Antifoc AK 120 (EI 120)

Cortină antifoc inovativă, model cu rolete, clasificare EI 120, concepută pentru spații interioare. Acest model se distinge ca fiind primul și unicul din categoria sa pe piață, datorită construcției sale din materiale extrem de ușoare, având o greutate de sub 2,3 kg/m² pentru partea superioară.

Constituită din două straturi flexibile, montate pe doi arbori ce se rotesc în direcții opuse, această cortină utilizează o metodă avansată bazată pe tehnologia membranelor. Stratul de suprafață este confecționat dintr-o țesătură inovativă de fibre compozite de sticlă, întărită cu o rețea din sârmă de oțel inoxidabil, și finisată cu un strat protector de silicon într-o nuanță plăcută de gri deschis. Tehnologia inclusă în armătură incorporează un sistem de izolare termică stratificată, brevetat pentru eficiența sa.

Măsurile de siguranță previn desprinderea neintenționată a armăturii din ghidaje. Elementele de oțel expuse sunt tratate prin galvanizare pentru rezistență îmbunătățită la coroziune, iar celelalte componente sunt pregătite cu vopsea anticorozivă. Arborii sunt protejați într-o carcasă ignifugă, sprijinită de un cadru de oțel, completat de un panou rezistent la foc. Această structură asigură că înălțimea totală necesară pentru montaj este minim 480 mm, fără a afecta liberul tranzit la deschiderea cortinei.

Fiecare sistem de cortină antifoc este dotat cu un motor electric, proiectat să corespundă specificațiilor ușii, inclusiv dimensiuni și greutate, și este completat de un panou de control cu microprocesor pentru o protecție integrală împotriva incendiilor. Acest panou include contacte de stare pentru „ușă complet deschisă”, „ușă închisă” și „alarmă”, facilitând monitorizarea precisă a funcționării ușii. Mai mult, sistemul de control permite integrarea ușoară a cortinei în rețeaua de securitate a clădirii, asigurând o sincronizare perfectă cu alte sisteme de protecție împotriva incendiilor.

Pachetul standard conține un buton de declanșare pentru alarme de incendiu și un kit de baterii de rezervă care asigură funcționarea cortinei chiar și în caz de întrerupere a alimentării cu energie electrică. Completând sistemul, sunt incluse detectoare de fum adaptate la dimensiunea cortinei, o sirenă și o lampă de avertizare pentru alerte vizuale și sonore.

Culoarea dominantă a suprafeței este un gri elegant, similar cu tonul RAL 7038, adăugând un plus de estetică sistemului.

Opțional, se poate adăuga o bandă de contact pentru o securitate sporită.

Cortine Antifoc
Cortine Antifoc
Cortine Antifoc
Cortine Antifoc

Cortine Antifoc E 120

Cortina rezistenta la foc este confecționată dintr-o țesătură specială acoperită cu fibră de sticlă de culoare gri și întărită cu sârmă din oțel inoxidabil, împreună cu un sistem integrat anti-tragere.

Detalii tehnice ale cortinei antifoc E 120:

 • Ghidaje realizate din oțel galvanizat pentru durabilitate sporită.
 • Carcasa arborelui confecționată din oțel galvanizat, asigurând rezistență îndelungată.
 • Sistem de acționare electrică, 230 V, care permite o deschidere lină (aproximativ 8-10 cm/s, variind în funcție de dimensiunea cortinei) și o închidere rapidă (15-20 cm/s), dotat cu o unitate de comandă pentru modul de service.
 • Alimentare standard la 230 V AC, compatibilitate cu majoritatea instalațiilor electrice.
 • Panoul de control este proiectat pentru integrarea cu sistemele de supraveghere a incendiilor existente în clădire.
 • Conectivitatea cu detectoarele de fum permite operarea autonomă a cortinei, chiar și în absența unei conexiuni directe la sistemul automat de protecție la incendiu (SAP).
 • Un comutator de alarmă este inclus pentru siguranță sporită.
 • Greutatea ușoară a perdelei, de aproximativ 0,7 kg/m^2, facilitează instalarea și manevrarea.
 • Opțiunea pentru banda de contact este disponibilă, crescând securitatea utilizatorilor.
 • Varianta E 120/EW 120 este disponibilă pentru nevoi specifice.
 • Sursa de alimentare de urgență cu baterii asigură funcționarea neîntreruptă pentru până la 2 ore în cazul unei întreruperi de curent.

Această cortina antifoc oferă un echilibru ideal între siguranță și flexibilitate de design, fiind o soluție de protecție eficientă împotriva incendiilor și a fumului pentru orice spațiu.

Cortine Antifoc E 120 / EW 60

Această cortină antifoc este realizată dintr-o țesătură avansată de fibră de sticlă, în nuanță de gri, consolidată cu fire de oțel inoxidabil și dotată cu un sistem eficient anti-dezlipire. Proiectată să ofere o protecție superioară împotriva căldurii radiante, această cortină este clasificată la standardul E 120/EW 60, reflectând un nivel înalt de siguranță și eficacitate.

Detalii tehnice ale cortinei antifoc E 120 / EW 60:

 • Utilizează ghidaje din oțel galvanizat pentru o rezistență și durabilitate îmbunătățite.
 • Carcasa arborelui este fabricată din oțel galvanizat, cu un sistem de acționare tubulară de 230 V. Aceasta permite o deschidere electrică rapidă (aproximativ 8-10 cm/s, în funcție de dimensiunile cortinei) și o închidere eficientă (15-20 cm/s), completată de un panou de control ușor de utilizat pentru operațiuni de service.
 • Alimentarea este asigurată de o sursă de 230 V AC, compatibilă cu majoritatea instalațiilor electrice.
 • Panoul de control facilitează integrarea cu sistemele de monitorizare a incendiilor existente în clădire, pentru o coordonare eficientă în caz de urgență.
 • Detectoarele de fum permit operarea autonomă a cortinei, chiar și fără conectare directă la sistemul de alarmă împotriva incendiilor (SAP).
 • Un întrerupător de alarmă este inclus pentru a crește nivelul de siguranță.
  Greutatea redusă a cortinei, de doar 2 kg/m^2, ușurează instalarea și manipularea.
  Opțiunea pentru banda de contact, care crește siguranța la utilizare, este disponibilă la cerere.
 • În caz de întrerupere a alimentării cu energie electrică, perdeaua dispune de o sursă de alimentare de urgență cu baterii, asigurând funcționarea pentru până la 2 ore.

Această cortină antifoc reprezintă soluția ideală pentru a îmbina siguranța ridicată cu un design discret, integrându-se armonios în orice tip de proiect arhitectural.

Perdea Antifoc E 120 EW 60
Perdea Antifoc 2

Cortine Antifum Automate NSCA(M)

Structura arborelui de înfășurare este realizată dintr-un profil robust și durabil de oțel galvanizat, așezat într-o unitate casetă modulară, fabricată din aceeași tablă de oțel galvanizat de înaltă calitate. Această casetă este concepută modular, permițând asamblarea facilă a uneia sau mai multor secțiuni, în funcție de lungimea necesară și specificațiile proiectului. Modularitatea oferă flexibilitate în adaptarea la condițiile specifice de montaj, permitând conectarea fluidă a modulelor individuale pentru a forma o perdea adaptată perfect deschiderii dorite.

Sistemul de acționare electrică tubulară este conceput pentru a oferi eficiență maximă și siguranță. Funcționând fie la o tensiune monofazată de 230 V, fie la un curent continuu de 24 V, motorul oferă un cuplu de acționare impresionant de 35 Nm, asigurând ridicarea automată și precisă a cortinei.

Cortina este compusă dintr-o țesătură excepțională de fibră de sticlă, capabilă să reziste la temperaturi de până la 600°C. Materialul este învelit pe ambele părți în poliuretan, având o grosime de 0,40 mm și o densitate de 455 g/m^2, asigurând astfel o protecție remarcabilă. Bucățile verticale ale cortinei sunt unite meticulos printr-un proces de coasere precisă, folosind un fir de sticlă incombustibil, pentru a crea o barieră uniformă și eficientă, înfășurată pe arborele de înfășurare conceput pentru durabilitate și performanță.

Cortine Antifum Automate

Profilul inferior, care echilibrează greutatea cortinei, este formată din două segmente modulare unite prin înșurubare, fiecare având o lungime maximă de 2,5 metri.

Sistemele automate de cortine rezistente la foc antifum NSCA(M) rămân rulate pe arborele lor în condiții normale de operare. În situația unei alerte de incendiu, la recepționarea unui semnal de activare/inchidere, acestea se desfășoară automat prin intermediul unui mecanism electric, coborând până la o înălțime specificată deasupra nivelului podelei. Este esențial ca aceste cortine, dacă sunt prevăzute cu motoare la 230V AC, să fie alimentate dintr-o sursă cu tensiune de siguranță! Aceste sisteme pot fi integrate în orice sistem de alarmă contra incendiilor prezent în clădirea unde sunt instalate, acceptând semnale de tip NC sau NO, fără potențial, la intrarea sistemului de cortină și pot fi echipate suplimentar cu detectoare de fum dedicate.

Pentru versiunile de cortine rezistente la foc compuse din mai multe module, segmentele individuale se conectează între ele pentru a forma o structură unitară. În orice situație, conform standardelor EN 12101, spațiile reziduale dintre modulele perdelei nu trebuie să depășească 1% din aria totală acoperită de sistem, asigurând astfel eficacitatea maximă în prevenirea răspândirii fumului.

Perdea Antifum
Usi garaj, usi de garaj, usi industriale - Smilo Holding 300 x 300

Vrei sa discutam despre proiectul tau?